Åt seg opp til Bislett-duell

Karsten Warholm mot Abderrahman Samba på 400 heiter hekk blir det store Bislett Games-høgdepunktet. Onsdag møttest dei over ei skål jordbær.

Warholm og Samba var begge på plass da Oslo kommune inviterte til det tradisjonsrike jordbærpartyet kvelden før friidrettsfesten på Bislett.

Torsdag skal dei begge la beina stå for snakkinga framfor eit forventningsfullt friidrettspublikum i hovudstaden.

Abderrahman Samba er eitt av dei store stjerneskota på friidrettshimmelen denne sesongen. 22-åringen frå Qatar slo Warholm i Diamond League-stemnet i Roma sist torsdag.

Då sette den norske friidrettsprofilen personleg rekord med fire tidelar då han sprang inn til 47,82, men var likevel slått av Samba med 34 hundredelar.

Det var mange som fraus på ryggen av utandørsdebuten til Warholm og møtet med den jamaldrande frå Qatar. Torsdag kan det vere meir gåsehud på gang på Bislett.

- Det er slik eg vil at det skal vere. Det er da det er gøy, når det går så fort at konkurransen blir ein «høydare». Av og til når eg ser Diamond League sjølv, så svitsjar eg kanal, men når det er slike fighter som dette, det er da vi begynner å snakke. Det er da du lærer, og det er da du blir så motivert at du skjønnar at du må flytte grenser, seier Warholm til NTB framfor stjerneduellen torsdag.

22-åringen Ulsteinvik har varsla at han har meir å gå på framfor Bislett Games-kvelden.

(©NPK)

Warholm og Samba helste på kvarandre under jordbærpartyet i Oslo rådhus onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Karsten Warholm og Abderrahman Samba møtest på Bislett torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Annonse