Annonse

Avis: Manafort erklærer seg skyldig

Donald Den tidlegare valkampsjefen til trump Paul Manafort har gått med på å erklære seg skyldig, skriv Washington Post.

Med det kan det sjå ut til at han har inngått ein avtale med påtalemakta.

CNNs kjelder åtvarar likevel om at partane også tidlegare har vore i ferd med å inngå ein avtale utan at det har ført heilt fram.

Fredag skulle Manafort etter planen møte i retten i Washington DC til ei førebuande høyring i ei ny sak mot han, og arbeidet med å peike ut ein jury skal byrje måndag, men høyringa er no utsett.

Ein avtale med påtalemakta fredag kan føre til at det blir sett punktum for ei sak som har kravd store ressursar i det føderale rettsvesenet i den amerikanske hovudstaten.

Tiltalepunkta omfattar konspirasjon mot USA, kvitvasking av pengar, manglande lobbyistregistrering, falsk forklaring og forsøk på å påverke vitne. Han er så langt funnen skyldig i fem tilfelle av skattesvindel, to tilfelle av banksvindel og for å ha halde ein utanlandsk bankkonto skjult. Ei sak er òg under oppsegling i delstaten Virginia.

Dersom denne siste saka startar som planlagt, er det venta rettsforhandlingar i tre veker eller meir.

Saka mot Manafort har bakgrunnen sin i tida han arbeidde som lobbyist for den tidlegare russiskvennlege regjeringa i Ukraina. Han vart skulda for å ha teke imot store pengebeløp som han skal ha skjult på hemmelege kontoar i utlandet, og som han ikkje betalte skatt for.

(©NPK)

Paul Manafort forlèt den føderale domstolen i Washington DC etter eit rettsmøte i mai. Fredag byrjar etter planen ein ny rettsrunde for den tidlegare valkampsjefen til president Donald Trump. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix

Annonse