Hagen: Wara er blitt vaksen

Frp-nestor Carl I. Hagen meiner Tor Mikkel Wara vil gjere ein utmerkt jobb som justisminister og seier den tidlegare kronprinsen er blitt vaksen sidan sist.

- Han var jo ueinig i det som skjedde på Bolkesjø og betalte ikkje kontingenten i nokre år. Men etter kvart er han jo blitt vaksen han som alle andre - og innsett at konsekvensane ved innvandringa, som eg åtvara mot på 80-talet, har slått til, seier Hagen til NTB.

Wara var formann i Framstegspartiets Ungdom, finanspolitisk talsmann og nestformann i Framstegspartiet, men gjekk ut av rikspolitikken etter det opprivande landsmøtet på Bolkesjø i 1994 då partiet vart splitta og den meir liberalistiske fløya forsvann.

- Han var ein klar ideologisk liberalist, men det var eg også, seier Hagen.

Det gler Frp-veteranen at Wara, som vart betrakta som partikronprins på byrjinga av 1990-talet, no vender tilbake til rikspolitikken som justisminister.

- Det er veldig bra. Han kjem til å gjere ein utmerkt jobb og vil fronte regjeringa, Frp og landet på ein god måte, seier Hagen.

Tidlegare utsegner frå sist gong Wara var aktiv i politikken, blant anna om at innvandring er positivt for landet, finn Hagen ingen grunn til å dvele ved.

- No er vi i 2018. Så å seie alle har endra oppfatning om desse tinga sidan den gong. De i pressa er altfor dumme når de kjem trekkjande med slike ting. Det neste blir vel at de konfronterer han med noko han skal ha sagt i barnehagen, seier Hagen.

(©NPK)

Annonse