Annonse

Kanselleringar og forseinkingar for Widerøe måndag

Ei elektronisk oppdatering av flya til Widerøe skaper problem for trafikken i Nord-Noreg måndag. Avgangar er kansellert og reisande må rekne med forseinkingar. 

- Føremiddagen er utfordrande for Widerøe i Nord-Noreg og det beklagar vi, men vi håper det meste er retta opp gjennom dagen, seier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe, til NTB.

Etter at alle flya fekk ei oppdatering av det elektroniske systemet torsdag, oppstod plutseleg feilmeldingar for fleire fly søndag. Av ukjente grunner var det berre flya i Nord-Noreg som var ramma av feilmeldingane, og det har ført til store konsekvensar måndag.

- Etter problema i går er vi i den situasjon at vi ikkje har flya i rett posisjon for å starte. Vi har også mannskap ute, men på stader der det ikkje er fly, seier Solli.

Det er fleire avgangar i heile Nord-Noreg som er berørt måndag føremiddag. Mellom anna er WF 768 Mo i Rana til Trondheim kansellert på grunn av manglande mannskap. Vidare er WF 981 frå Vadsø via Mehamn, Honningsvåg og Hammerfest til Tromsø også innstilt.

- Maskinen som skulle fly frå Kirkenes til Vadsø og Alta, stod i feil posisjon i dag tidleg, og det rører ved også avgangane frå Tromsø, Stokmarknes og inn til Bodø kansellert, seier Solli.

Ho fortel at kanselleringane skaper problem for både pendlarar og folk som skal på sjukehus i Bodø, og selskapet beklagar konsekvensane det skaper for kundane.

- Det er slik det var søndag at problema er lokalisert til Nord-Noreg. Det er så langt ikkje meldt om feil på flya i Sør-Noreg, så bank i bordet, seier Solli vidare.

Ifølgje Solli trenger ingen av passasjerane å vere bekymra for sikkerheita. Passasjerane som er ramma, vil bli plassert på andre avgangar eller på bakketransport.

(©NPK)

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Annonse