Annonse

Kronfågel kallar tilbake tre kyllingprodukt etter listeriafunn

Den svenske storprodusenten Kronfågel, som også leverer til butikkar langs norskegrensa, har funne listeriabakteriar i fleire produkt.

Det er ifølgje Kronfågel gjort funn av listeria i to produkt frå fabrikken i Valla 30. august. Varene produserte der den dagen blir selde til alle store matkjeder over heile Sverige.

Av sikkerheitsomsyn vel produsenten å kalle tilbake alle produkt produsert på lokalitetane den dagen. Dei kallar tilbake tre typar fritert kyllingar og kylling skåre i skiver produsert 30. august, med «best før»-dato 27. september 2018: Cæsar, BBQ og Classic. Alle produkta er 200-gramspakningar.

Forbrukarar som har kjøpt produkta, blir bedne om å returnere dei til butikken.

Listeria finst mange stadar i naturen, og risikoen for å få den i matvarer er derfor relativt stor. Dei fleste får i seg bakterien ofte, utan å bli sjuke av den. Men for personar med nedsett immunforsvar, deriblant gravide, eldre og barn, kan listeria føre til alvorleg sjukdom.

Butikkjeda Meny valde i førre veke å kalle tilbake eit parti Vegan Aioli etter at det vart påvist listeriabakteriar i ei av varene, mens Coop gjorde det same veka før etter funn i ferdig kutta salat distribuert i Rogaland.

(©NPK)

Kronfågel har funne listeriabakteriar i produkt frå fabrikken i Valla utanfor Katrineholm i Sverige. Arkivfoto: Paul Hansen /DN / NTB scanpix

Annonse